VENDELA, ARBETET & KONSTEN

Fysisk och musikalisk

Vendela är en frilansande skådespelare på 28 år från Sörmland och söker nu efter nya produktioner som skådespelare eller statist. Att arbeta hos Er skulle passa  bra då hon har relevant utbildning och arbetslivserfarenhet. Förutom skådespelet ägnar hon sig gärna åt djur, inredning, blommor och kläder!

Vendela är i sitt skådespeleri fysisk och melodisk, spelar komik och drama.

ARBETET

Fortsätta experimentera

Vendela tar lätt regi och bidrar med nyfikenhet och öppenhet inför nya direktiv under processens gång. Improvisation har hon god erfarenhet av och när hon spelar och improviserar ger hon sig hän till situationen och sin karaktär med öppen- och lyhördhet för sina kollegor och publik.  Teater har för henne, efter att leken som barn tog slut, varit att på ett nyfiket sätt fortsätta experimentera och utforska i gränslandet mellan fantasi och verklighet.

SCENKONSTEN

För - förändring

Hon har under en tid på egna initiativ, så länge det finns utrymme, ägnat sig åt att göra film, musik- och teaterföreställningar som har ett feministiskt, normkritiskt tema - humoristiskt men med allvarlig underton. Scenkonsten kan användas för att förändra samhället och utmana dess normer om så behövs, och kan nå ut till Olika grupper i samhället.

Aktuell är hon med sin feministiska scenkonstgrupp Fab Femmes egenskrivna föreställning TÖRNTROSA som är en satirisk och feministisk nutidstolkning om normer, maktstrukturer och rätten till sin egen identitet i ett patriarkalt samhälle. Besök gruppen på www.fabfemme.se